Mijn naam is Menno Bloem en ik heb een passie voor duurzame mobiliteit. Binnen Zero-e help ik bedrijven en organisaties met hun wens om CO2-neutraal te worden in hun mobiliteit door groener, schoner en slimmer te rijden. Hierbij focus ik mij vooral op de transitie naar elektrische wagenparken.

Steeds meer bedrijven willen de overstap maken naar zo’n elektrisch wagenpark. Soms komt dit diep vanuit de organisatie, maar veelal is het een management beslissing.  De uitvoering van deze keuze blijkt vaak lastig en heeft impact voor de medewerker die uiteindelijk de berijder is. Deze verandering kan, mits niet zorgvuldig georganiseerd, leiden tot weerstand binnen de organisatie. En daar kom ik om de hoek kijken. Binnen Zero-e hebben wij een helder stappenplan die een bedrijf of organisatie doorloopt richting emissieloze mobiliteit waarbij de medewerker/berijder duidelijk wordt meegenomen.

Van hobby naar professie

Als kind volgde ik de laatste ontwikkelingen en de nieuwe modellen van auto’s en motoren. De Lamborghini Countach poster hing op mijn jongenskamer en de nieuwste jaareditie van ”Alle auto’s 19XX” lag altijd als eerste op mijn nachtkastje. Als tiener dacht ik echter dat dit alleen een hobby kon zijn.

Na mijn studie Civiele Technologie & Management aan de Universiteit Twente heb ik veel ervaring opgedaan bij meerdere (bouw)technische bedrijven waar onder mijn verantwoording innovatieve producten werden ontwikkeld, verkocht en projectmatig gerealiseerd in binnen- en buitenland.

De voldoening in mijn werk haalde ik altijd uit de samenwerking met anderen, maar het product raakte mij minder. Na dat inzicht heb ik bewust gekozen om van mijn hobby duurzame mobiliteit mijn werk te maken. Dit kan ik iedereen aanraden. Ik had al nooit last van een ochtendhumeur, maar nu sta ik ook nog fluitend op!

Zelfde mobiliteit maar dan anders

Jaren geleden, tijdens mijn afstudeeronderzoek over klanttevredenheid bij kopers van een nieuwbouwwoning, ontdekte ik al dat de klant graag veel keuzevrijheid wil, maar dat dit om verschillende redenen wel binnen duidelijke grenzen dient te gebeuren. Die gewenste keuzevrijheid binnen grenzen kom ik nu ook weer tegen. De meeste werknemers willen namelijk graag de mooiste, makkelijkste en comfortabelste manier van mobiliteit, maar de aarde stelt ons een nieuwe grens. Ik ben van mening dat er nu, door alle technologische vooruitgang, altijd een duurzame oplossing te vinden waarbij de medewerker het gevoel heeft een gelijkwaardige wijze van mobiliteit te hebben. Met als uiteindelijke resultaat een enerzijds voor de werkgever financieel verantwoorde en duurzame invulling van de mobiliteitsvraag en anderzijds een werknemer die met een grote glimlach in zijn volgeladen elektrische auto of elektrische werkbus stapt.

Duurzaamheid is voor mij: Ga voor positieve impact. Elimineer negatieve impact. Begin bij jezelf.

Als jij of jouw organisatie nu ook wilt beginnen….. bel (06-53915979) of mail me. Ik denk en help graag mee.

Menno Bloem

 

Wil je weten wat elektrisch rijden je kan opleveren? We hebben de Routekaart nulemmissie voor je!