Jelle Benders

Mijn naam is Jelle Benders. Ik heb al sinds jongs af aan gedroomd adviseur te worden in een duurzaam vakgebied. Daarnaast ben ik al jaren een fan van duurzame mobiliteit en ben ik geïnteresseerd in elk stukje nieuws dat hierover voorbijkomt. In het verleden heb ik tientallen milieu-gerelateerde projecten voltooid, van een implementatieonderzoek voor elektrisch busvervoer in Finland tot onderzoeken naar duurzame energiesystemen. Ik zeg altijd: “practice what you preach”. Dus kijk eerst naar jezelf en verbeter zover mogelijk, voordat je anderen daarover kan ondersteunen. Graag beschrijf ik mezelf aan de hand van drie eigenschappen:

Doorzettingsvermogen: vijf jaar lang zette ik me in voor het Van Hall-Larenstein zonnebootteam, die over verschillende jaren al meer prijzen heeft ontvangen zoals de duurzaamheidsbokaal voor de duurzaamste zonneboot.

Duurzaam: Ik heb een passie voor verduurzaming. Ook al woonde ik anti-kraak, ik maakte het pand energiezuiniger. Daarnaast blijf ik mij continue verbeteren in het vakgebied, want de ontwikkelingen hierin veranderen constant.

Creatief: ik kom met oplossingen waar anderen nog niet aan gedacht hebben, hoor ik van anderen.

 

Met mijn kennis en ervaringen op het gebied van groener, schoner en slimmer rijden help ik graag organisaties vooruit. Dit doe ik met behulp van mijn enthousiasme, creativiteit en doorzettingsvermogen. Het is mijn doel om bedrijven te vergroenen op het gebied van groener, schoner en slimmer rijden.

 

De mobiliteit in onze huidige samenleving maakt duidelijk een transitie door van energie halen uit fossiele brandstoffen naar het zoeken voor brandstoffen die onuitputbaar zijn. Daarmee kunnen we onze huidige samenleving in zijn behoefte voorzien, zonder daarvoor de behoeften van de toekomstige generaties in gevaar te brengen, zoals het brundtland-rapport in 1987 zo mooi vertelde. Ik draag hier structureel aan bij. Dat doe ik door iedereen die hierin verder wil komen, maar niet weten hoe daarmee om te gaan, te helpen. Ik let daarbij op een evenwicht tussen ecologie, duurzaamheid en sociaal vakgebied.

 

Wil je met mij in contact komen? Mail mij op: benders@zero-e.nl of bel me op: 06-414 22 808 of via LinkedIn.

Wil je weten wat elektrisch rijden je kan opleveren? We hebben de Routekaart nulemmissie voor je!