Mijn naam is Azra Muminović. Ik heb een achtergrond in sociologie, internationale ontwikkeling, en duurzaamheid. Op mijn 18e ben ik aan een brede studie begonnen, en heb gaandeweg stap voor stap ontdekt waar ik mij in wil specialiseren en waar ik graag in de toekomst zoveel mogelijk mee bezig wil zijn. Dat is uiteindelijk duurzaamheid geworden. Ik ben er in het dagelijks leven bewust mee bezig, en wil dit ook in mijn werk tot uiting brengen.

De ervaringen die ik in dit vakgebied heb opgedaan zijn divers. Ik ben mijn duurzaamheidscarrière begonnen bij het bedrijf KRAMP: een multinational bedrijf dat landbouwproducten levert. De producten worden geproduceerd in Azië en het bedrijf wil de productie verplaatsen naar Europa. Samen met drie andere studenten heb ik een handleiding gecreëerd zodat het bedrijf de duurzaamheidsdoelen van de VN kan meenemen in de beslissing voor een nieuwe leverancier. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan als assistent van een duurzaamheidsconsultant, Folkert Huysinga, met verschillende projecten, waaronder overheidsprojecten, het ontwerpen en produceren van duurzame isolatiejassen en medische mondmaskers.

Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe ik bij Zero-e terecht ben gekomen. Ik merkte al snel dat duurzaamheid een heel breed gebied is, en dat ik me graag wil specialiseren in één sector. Ik wil bezig zijn met het adviseren en helpen van bedrijven in hun duurzaamheidstransitie, zoals ik bij het bedrijf KRAMP deed, maar ik wil dit doen voor één onderdeel binnen zo’n bedrijf, omdat ik van mening ben dat je alleen dan als consultant efficiënt advies kunt geven. Het aanpakken van de wagenpark en mobiliteit van bedrijven is noodzakelijk in het behalen van de doelen die opgesteld zijn door de Verenigde Naties. In 2020 werd van de totale hoeveelheid broeikasgassen maar liefst 19 procent door de sector mobiliteit uitgestoten! Een enorme must dus om deze uitstoot te verminderen en het gedrag van de mens te veranderen. Hier komen mijn sociologische vaardigheden goed van pas.

Ik kijk ernaar uit om mooie resultaten waar te maken en verschillende partners te helpen in hun duurzaamheidstransitie op het gebied van mobiliteit; niet alleen om ze een duwtje te geven in de goede richting, maar ook om ze uiteindelijk los te kunnen laten en de zelfstandigheid te kunnen geven in het toepassen van de tips and tricks van Zero-e.

De planeet moet bewoonbaar blijven voor ons allemaal. Het is nu of nooit…

Wil je weten wat elektrisch rijden je kan opleveren? We hebben de Routekaart nulemmissie voor je!