Nu verduurzamen

Je wilt je wagenpark en mobiliteit verduurzamen

Of je nog moet beginnen of al onderweg bent met het verduurzamen van je wagenpark en andere onderdelen van mobiliteit, je vraagt je steeds af waar je goed aan doet!

Innovaties volgen elkaar steeds sneller op en ingrijpende gebeurtenissen, zoals corona bijvoorbeeld, veranderen de behoefte van medewerkers. Er wordt steeds meer thuis gewerkt en video vergaderen is gemeengoed geworden. Medewerkers worden milieubewuster en staan steeds meer open om bijvoorbeeld met de fiets te komen.

Ok, maar hoe pluk jij, als wagenparkbeheerder, MVO of KAM manager daar de vruchten van?

Je kan het maar één keer goed doen

Het is een hele verantwoordelijkheid, wanneer je je vloot aan auto's wilt gaan elektrificeren. Medewerkers gaan gelijk kijken en vergelijken. En wanneer je nieuwe regels en mogelijkheden gaat communiceren, kun je die niet eenvoudig terugdraaien of er direct grote aanpassingen in doen. Dat kan veel gemor en onvrede veroorzaken. Je weet hoe belangrijk medewerkers die auto vinden...

Wil je de medewerkers stimuleren met het OV of met de fiets te komen, dan wil je ook dat het eerlijk en rechtvaardig is voor iedereen.
Ingrijpend dus.
Verduurzaming moet gewoon. En ja, het kan serieuze impact hebben op jullie financiën, zowel op de korte als de lange termijn.

Best practices

Hoe dan ook, je wilt dat het een succes wordt. Maar het is natuurlijk onzin om voor alles opnieuw het wiel uit te vinden. Ieder bedrijf is weliswaar uniek, toch kun je maximaal gebruik maken van wat al eerder is ontwikkeld en zich heeft bewezen!

Deze vragen hebben vrijwel alle wagenpark, MVO, KAM managers en anderen die voor dit onderwerp verantwoordelijk zijn:

De afgelopen jaren hebben wij met veel wagenparkmanagers samen gewerkt, of het nu een beperkte vloot was of dat het om duizenden voertuigen ging, veel vragen bleken universeel:

  • Hoe kunnen we berekenen welke financiële resultaten we gaan behalen? En welke terugverdien effecten zijn realistisch?
  • Welke vervangingsstrategieën voor het wagenpark zijn er en wat zijn bij elk daarvan de positieve en negatieve aspecten?
  • Wat zijn bewezen succesvolle participatie strategieën om medewerkers te betrekken en enthousiast te maken?
  • Hoe komen we tot een evenwichtige keuze menukaart voor mobiliteit voor onze medewerkers?
  • Wat is hierbij een succesvolle communicatiestrategie?
  • Hoe komen we tot een totaalplan, hoe houden we grip op het proces en kunnen we ervoor zorgen dat het succesvol verloopt?

Herkenbaar? Ja er zijn er nog meer, maar deze vraagstukken zijn de belangrijkste. Er zijn dus blauwdrukken en projectplannen beschikbaar, maar die zullen altijd op maat gemaakt moeten worden. Zeker als het de communicatie betreft en hoe je de medewerkers betrekt, zijn de cruciale succesfactoren!

Hoe kunnen wij je helpen?

Wij kunnen je helpen je duurzaamheidsdoelstellingen in je wagenpark en mobiliteit te halen. Wij zorgen ervoor dat je glashelder weet wat de juiste keuzes voor jullie bedrijf zijn. Dat je weet hoe je successen kan meten en hoe je meters maakt.

Je medewerkers zijn dé sleutel tot succes en wij gaan je helpen dat je enthousiaste medewerkers hebt rondlopen die groener en slimmer rijden en reizen.

En heb je al een duurzaamheidsbeleid, maar je hebt het nog niet goed vorm te weten geven voor je wagenpark en mobiliteit? We komen graag helpen!

Wat is onze aanpak?

Stap 1
Intake en voorstel

In de intake leggen we vast wat voor jullie belangrijk is en welke doelen moeten worden behaald.

We doen een concreet voorstel wat we gaan doen en wat het jullie oplevert.

Stap 2
Uitvoering van het project

We gaan aan de slag met het beproefde CO2 afslankprogramma, wat wij op maat inzetten voor jouw organisatie.

We beginnen met een workshop, waardoor je een andere kijk krijgt op duurzaam vervoer.

Stap 3
Monitoren en begeleiding

Vaak bestaat het project uit verschillende fases, waarbij bijvoorbeeld verduurzaming van een wagenpark enkele jaren vergt, terwijl ander vervoer sneller te implementeren is. Wij monitoren de voortgang en kunnen adviseren en ondersteunen, waar dat nodig is.

We houden het oog op het resultaat.

Wat gaan we concreet doen?

Aan de slag met je collega's

Vind je het moeilijk medewerkers enthousiast te krijgen voor het vergroenen of verduurzamen van het wagenpark en mobiliteit? We hebben daar speciale workshops voor. Samen creëren we draagvlak en gemotiveerde medewerkers. Wil je meer weten over deze workshops? Klik hier.

Advies op maat

Je wilt graag verduurzamen, maar je hebt eerst een pragmatische strategie nodig, hoe je dit moet gaan aanpakken. Wij doen onderzoek voor je en helpen je aan de juiste kennis en informatie. Met dit advies op maat kunnen jullie aan de slag met verduurzamen en CO2-reductie. En wij kunnen daar natuurlijk ook bij ondersteunen! Klik hier voor meer informatie.

Doorlopende ondersteuning

Gedurende de uitvoering van je verduurzamingsproject en ook daarna, kunnen we je doorlopend ondersteunen. We monitoren hoe goed jullie in staat zijn en blijven duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren. We geven gevraagd en ongevraagd advies en informeren je over nieuwe ontwikkelingen die júist voor jullie organisatie waarde toevoegen. Bekijk hier meer details.

Geïnteresseerd in een eerste kennismaking?

We kunnen ons voorstellen dat je eerst wil weten of wij de partij zijn, waarmee je je transitie in gang wil zetten. We komen graag naar je toe. Doe je het liever 'op afstand' via Teams bijvoorbeeld? Dat is vinden wij ook uitstekend èn is duurzaam!

Gebruik het formulier hiernaast of geef even een belletje tijdens kantooruren (Elske: 06 1869 0896).

Nog vragen?

Voor welk bedrijf is dit waardevol?

Voor het bedrijf dat een duurzaamheidsdoelstelling heeft en niet verder komt in het wagenpark en de mobiliteit met het bereiken van die doelstelling.

Wat valt er onder mobiliteit?

Het woon-werkverkeer, de zakelijke ritten, het thuiswerken. Of het nou met de fiets, ov of al carpoolend is.

Doen jullie ook inspiratiesessies?

Jazeker! Online en offline. Voor het hele bedrijf of een select gezelschap, voor de ondernemersvereniging of een congres, het kan allemaal.

Maken jullie ook een strategie en beleid?

Jazeker, samen met jullie, want het is belangrijk dat het jullie strategie en beleid wordt.

Doen jullie ook operationele ondersteuning?

Als jullie het nodig hebben om het plan dat we opstellen goed te kunnen implementeren, staan we klaar om jullie daarin bij te staan. We doen geen wagenparkbeheer of mobiliteitsadministratie.

Welke garantie geven jullie op resultaat?

Wij gaan net zo lang door tot jullie tevreden zijn.

Wil je weten wat elektrisch rijden je kan opleveren? We hebben de Routekaart nulemmissie voor je!