In het artikel “In vijf weken naar beleid voor groener, schoner en slimmer rijden” gaat het allereerst over de overtuiging die je moet hebben, wil je succesvol aan de slag kunnen met groener, schoner en slimmer rijden. Wellicht is dat niet altijd even makkelijk om vast te stellen. In het onderstaande artikel daarom zeven voordelen van groener, schoner en slimmer rijden. Er zit er vast één voor u bij!

 

Voordeel 1: Aandacht voor uw zaak

Ondernemers die hun nek uitsteken, vooruit lopen op de troepen, met innovatie bezig zijn en met maatschappelijk verantwoord ondernemen bezig zijn, worden vaker in het zonnetje gezet dan zij dit niet doen.
Je kunt vaker een persbericht de deur uit doen. Je hebt meer positief nieuws te vertellen. Mij leverde het zelfs een filmpje op waarin ik kon uitleggen waarom ik op groengas rijd. Mooi promotiemateriaal dus.

 

Voordeel 2: Geld besparen

Hoe zuiniger je bent, hoe beter en hoe meer geld je kunt besparen. Zo simpel is het. Natuurlijk loop je tegen grenzen aan, maar ik kom ook genoeg bedrijven tegen die nog niet goed inzichtelijk hebben wat hun verbruik überhaupt is. Dan is de kans dat je nooit onnodig verbruikt niet zo heel groot en is er dus nog een mogelijkheid om geld en brandstof te besparen.

 

shutterstock_123403981Voordeel 3: Subsidie krijgen

Voor veel groene, schone en slimme projecten of investeringen is subsidie beschikbaar. In dit artikel lees je er meer over.

 

Voordeel 4: Meer klanten, meer omzet

Steeds meer bedrijven vragen er naar: maatschappelijk verantwoordelijke leveranciers. In het artikel “Als je klant vraagt om minder, groener of schoner rijden” benoem ik een aantal partijen die hier al mee bezig zijn. En dat zijn niet alleen maar overheidspartijen, maar ook multinationals en bouwbedrijven.

 

Voordeel 5: Recht hebben op ISO14001/ISO26000/MVO prestatieladder/CO2 prestatieladder/Lean&Green

Door certificering maak je tastbaar en aantoonbaar wat het is dat je zo goed doet. Belangrijk als je dit aan klanten uit moet of wilt leggen. Ook helpt certificering zaken inzichtelijk te maken. Vaak is certificering het moment dat een bedrijf erachter komt dat ze toch niet zo heel gedetailleerd de brandstof registreren. Vanaf dat moment kun je het beter gaan doen dan je het deed!

 

Voordeel 6: Goed bezig zijn.

Door met groener, schoner en slimmer rijden bezig te zijn, ben je goed bezig. Je draagt bij aan een vermindering van de problemen, of in ieder geval niet aan de verslechtering van problemen. En ja, dat kan wel eens lastig zijn, want de praktijk is nog wel eens weerbarstig. Accijns op LNG is bijvoorbeeld afgelopen jaar fors gestegen en dat is natuurlijk geen prettig vooruitzicht als je net in (duurdere) voertuigen hebt geïnvesteerd. Anderzijds, de accijns op diesel is (in de afgelopen negen jaar) ook met 30% gestegen en altijd nog ongeveer 40% hoger dan op LNG en kent geen teruggaafregeling.

 

Voordeel 7: Toekomstbestendig bezig zijn.

We weten allemaal dat het niet blijft zoals het is, en dingen niet meer worden zoals ze waren. In sommige opzichten maar goed ook, want de lucht is bijvoorbeeld een stuk schoner dan in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Maar als u met uw bedrijf de komende decennia nog succesvol wilt blijven ondernemen, dan richt u uw vizier op de toekomst en kijkt u welke mogelijke veranderingen u nu al actie op moet ondernemen. Duurzaamheid gaat niet voor niets over people, planet EN profit: ook voor u op langere termijn!

 

Ik ben heel benieuwd welke voordelen u nog meer ziet. Reageer gewoon in het onderstaande veld. Andere reacties zijn natuurlijk ook welkom!

Deel het artikel via de onderstaande buttons!


Recente artikelen (het kunnen ook juist die van in dezelfde categorie zijn)

Wil je weten wat elektrisch rijden je kan opleveren? We hebben de Routekaart nulemmissie voor je!