Zo aan het einde van het jaar, en als ik dit artikel schrijf is het december 2013, hoor je veel mensen die het volgend jaar anders willen doen. Volgend jaar wil ik dit zus doen en dat zo aanpakken. Goede voornemens worden gemaakt en doelen worden gesteld. Er wordt in deze tijd veel vooruit gekeken. Maar, zoals Bruce Lee al zei: “Een wijs man kan meer leren van een onnozele vraag, dan een onnozele kan leren van een wijs antwoord.” Dus eens terugkijken en de vraag stellen: “Waar heb ik dit jaar nog geen antwoord op gekregen?” kan zinvol zijn.

 

Dit jaar ben ik begonnen mijn blog (opinie- en informatiestukken) frequenter doelgericht onder de aandacht te brengen. Natuurlijk heb ik ook een heel aantal leuke projecten gedaan en ben ik voor mijn nevenfuncties actief geweest. Maar ik heb bij lange na niet alle onderwerpen die te maken hebben met duurzaam transport, met minder, groener en schoner rijden, de revue laten passeren.

Ik kan me daarom goed voorstellen dat je nog met een vraag zit. Wanneer is het rijden op groengas interessant? Moeten we eigenlijk wel iets met alternatieve brandstoffen, kunnen we niet beter wachten totdat duidelijk is welke brandstof “het wordt”. Ik heb geprobeerd een NS businesscard te introduceren, maar weinigen zijn enthousiast, waar ligt dat aan? En dus wil ik u vragen:

shutterstock_264466154Met welke vraag bent u blijven zitten dit jaar?

Alle vragen zijn meer dan van harte welkom! Als tegenprestatie zal ik jouw vraag persoonlijk via de e-mail beantwoorden. Maar ik hoop natuurlijk ook dat jullie reageren op vragen van anderen: misschien weet je het antwoord, of leef je met dezelfde vraag? Vragen die herhaaldelijk gesteld worden, komen ook nog terug in artikelen volgend jaar. Dan kan iedereen profiteren van het antwoord.

Natuurlijk zie ik graag vragen over duurzaam transport, deze kan ik beantwoorden. Ter inspiratie hieronder wat mogelijkheden.

Bijvoorbeeld t.a.v. minder rijden:

  • Ik twijfel of ik mijn mensen moet laten thuiswerken. Hoe weet ik dan zeker dat ze met de goede dingen bezig zijn?
  • Medewerkers willen niet carpoolen, terwijl het mij geld zou schelen. Hoe kan ik dit introduceren zodat het ook wat oplevert voor mijn medewerkers?

Bijvoorbeeld t.a.v. groener rijden:

  • Er zitten toch al biobrandstoffen in gewone diesel en benzine, waarom zou ik dan zelf met alternatieve brandstoffen aan de gang moeten?
  • Kan ik als bedrijf zelf gecertificeerd groengas inkopen?

Bijvoorbeeld t.a.v. schoner rijden:

  • Moet ik wel overstappen op een nieuwe bestelbus, is het niet veel duurzamer om degene die ik nog heb lang in te zetten?
  • Ik mag straks met mijn voertuig de stad niet meer in, hij is te oud. Waar is dat goed voor?

Dus, stel jouw vraag in de ruimte hieronder. Je krijgt een persoonlijke e-mail waarin ik de vraag beantwoord. Maar laat het weten als je een antwoord op een vraag hebt die door een ander is gesteld!

Dan rest mij je een zeer succesvol en gelukkig 2014 te wensen! Ter inspiratie: “Er zijn geen geheimen voor succes. Het is het resultaat van voorbereiding, hard werken en leren van mislukkingen” – Colin Powell.

Deel het artikel via de onderstaande buttons!


Recente artikelen (het kunnen ook juist die van in dezelfde categorie zijn)

Wil je weten wat elektrisch rijden je kan opleveren? We hebben de Routekaart nulemmissie voor je!