Gebruikte tags: groener rijden, tactieken, websites

shutterstock_38517694Denk je wel eens na een uurtje klikken online: hmm, en wat heb ik nou precies gelezen? Dat de tijd voorbij is gevlogen, maar dat je nou niet echt nuttige dingen voorbij hebt zien komen? Het gebeurd ons allemaal, schat ik zo in. Ik blijf zelf ook graag op de hoogte van waar mensen mee bezig zijn (via LinkedIn), wat ze nou toch weer hebben beleefd (via Facebook) of welk nieuws ze hebben te melden op het gebied van groener, schoner en slimmer rijden (via Twitter).

 

Naast Twitter zijn er nog een aantal websites waar ik heel vaak terecht kom als ik nieuws wil lezen dat met groener, schoner en slimmer rijden te maken heeft. Ik kan ze je dus ook van harte aanraden. Hieronder geef ik mijn 10 favorieten. Wil je op de hoogte blijven van het meest interessante nieuwsfeit? Wordt dan onderdeel van de LI Werkgroep MVO & Wagenpark! Daar deel ik één keer per week een interessant nieuwsbericht.

 

Duurzaam bedrijfsleven – mobiliteit
Duurzaam bedrijfsleven gaat natuurlijk over meer dan alleen wagenpark en mobiliteit, maar ze hebben daar wel een aparte afdeling voor. Je leest er meer over de nieuwste ontwikkelingen en over bedrijven die goed bezig zijn.

 

The Guardian – environment
De Britse krant de Guardian heeft online heel erg veel interessante en relevante informatie staan. Onder het kopje Environment kom je een heel scala van interessante onderwerpen tegen, met vaak aandacht voor mobiliteit.

 

Green Car Reports
Green Car Reports heeft veel aandacht voor elektrisch rijden, alhoewel CNG auto’s ook zeker aan bod komen. Wat mij erg aanspreekt aan de site (en dat is zeker niet de vormgeving…) is dat er zoveel mensen reageren op de artikelen, wat het een erg levendig geheel maakt.

 

ZERauto
Elektrisch rijden kunnen we in Nederland natuurlijk ook wat van en op het nieuwsblog van ZERauto is dan ook vaak nieuws te vinden. Het wordt gepresenteerd in een overzichtelijk geheel en altijd inclusief mooi beeldmateriaal.

 

Green Car Congress
Green Car Congress is wat dat betreft van een heel andere orde. Heel veel tekst. Maar wel heel diepgravend en zeker als je achterliggende techniek of meer informatie ergens van wilt weten, dan is dit een website waar je veel kunt vinden.

 

Steinbuch
Maarten Steinbuch is waarschijnlijk de meest bekende professor in Nederland die elektrisch rijdt. Hij deelt daar regelmatig interessante informatie over. Omdat hij zelf in een elektrische auto rijdt, blijft het niet bij een theoretisch verhaal, maar weet hij goed waar hij het over heeft.

 

Groen7
Zeven dagen per week nieuws over groene auto’s en alles dat daarmee te maken heeft. De website heeft aparte kopjes voor video en voor achtergronden. Er is veel te vinden over elektrische auto’s, maar ook andere brandstoffen passeren de revue.

 

Logistiek.nl – Duurzaam transport
Op logistiek.nl is er speciaal aandacht voor duurzaam transport. Daar vind je niet alleen nieuws over vrachtwagens op LNG, maar bijvoorbeeld ook eco-combi’s, fietskoeriers, platooning en efficiëntere logistiek.

 

3PM
Ligt je interesse meer bij de mobiliteit dan bij het wagenpark, kijk dan ook eens op de website van 3PM. Zij bloggen over oplossingen ten aanzien van mobiliteitsmanagement. Denk aan parkeren, fietsen en mobiliteitskaarten.

 

Bloomberg – Graphics
De mensen van Bloomberg weten heel goed hoe ze bepaalde onderwerpen visueel aantrekkelijk kunnen maken. Neem nu hun prachtige visualisatie van wat er nou echt bijdraagt aan het gemiddeld warmer worden van de aarde. En ja hoor, menselijke factoren voeren gerust de boventoon.

 

Kortom, er is een hoop interessante informatie online te vinden. Ben je trouwens werkzaam in de bouw, of specifiek in de installatiebranche? Naast de artikelen die je op deze site vindt, kun je ook artikelen van mij vinden op Bouwprofs.nl  en Installatieprofs.nl. Die zijn specifiek geschreven voor die branches.

 

Welke sites kom jij vaak in het kader van groener, schoner en slimmer rijden?

 

Vergeet niet: Wil je op de hoogte blijven van het meest interessante nieuwsfeit? Wordt dan onderdeel van de LI Werkgroep MVO & Wagenpark! Daar deel ik één keer per week een interessant nieuwsbericht.

 

“Transport is prachtig, duurzaam transport is krachtig!”

 

Deel het artikel via de onderstaande buttons!


Recente artikelen (het kunnen ook juist die van in dezelfde categorie zijn)

Wil je weten wat elektrisch rijden je kan opleveren? We hebben de Routekaart nulemmissie voor je!