beleid, KAM, mobiliteit
Gebruikte tags: duurzame mobiliteit, gedrag

Ruim tien jaar geleden was ik lekker bezig. Deed leuke projecten en hielp dus concreet organisaties hun doelstellingen op het gebied van duurzame mobiliteit te realiseren. Maar het was wel elke keer een beetje hetzelfde. En er gingen natuurlijk ook dingen niet goed. Ik had wel eens vragen. Maar ja, aan wie moet je ze stellen? En toen ontdekte ik de mastermind…

 

Weerstand overwinnen
Misschien herken jij het ook wel. Bijvoorbeeld doordat jij wel bezig kunt blijven, maar er veel weerstand in de organisatie is voor je ideeën op het gebied van het verduurzamen van de mobiliteit of het wagenpark. Misschien heb jij wel een idee waarom je het doet, maar kom je eigenlijk maar zelden gelijkgestemden bezig. Je collega’s om je heen vinden het allemaal maar vervelend of ingewikkeld.

 

Verschillende expertise
Zou dus zo’n mastermind ook wat voor jou zijn? De eerste mastermindgroep waar ik in zat, was een groep met ondernemers met allemaal heel verschillende expertises. Het voordeel daarvan was dat je ineens een heel andere kijk op je situatie krijgt. Ben je dus een KAM-coordinator bij een bouwbedrijf, en je zou een mastermind doen met andere KAMmers, maar van bijvoorbeeld een productiebedrijf, engineeringsbedrijf en financiële instelling, dan heb je ook al die verschillende invalshoeken.

 

Focus
Masterminds zijn niet per se voor altijd, dus die is op een gegeven moment gestopt. Maar ik ben er niet mee gestopt. Ik ben nog onderdeel van een Amerikaanse mastermind groep (over andere invalshoeken gesproken), deze is echt gericht op de ontwikkeling van de onderneming. Ook van een groep waarin allemaal experts zitten die vaak een adviesrol hebben, waarbij de focus ligt op marketing en sales. En als laatste net gestart een groep van vakgenoten, zodat we vanuit een vakinhoudelijke blik elkaar kunnen ondersteunen.

 

Problemen oplossen
Want dat is het idee van een mastermind. Er zijn 1001 vormen om de mastermind invulling te geven, maar het idee is altijd: je komt bij elkaar om iets waar je niet alleen uitkomt, voor te leggen aan de groep en input te krijgen die je verder helpt. De ene is heel gestructureerd, de ander meer vrij. De ene wordt gefaciliteerd, de ander doen we zelf. Het kan allemaal.

 

Wat brengt de mastermind je?
Een mastermind brengt je dus een externe blik op je interne problemen.
Een mastermind brengt je inspiratie, motivatie en activatie. Belangrijk onderdeel is namelijk dat je elkaar verantwoordelijk houdt dat er ook gedaan wordt wat iemand als actiepunt uit de mastermind heeft benoemd.
En een mastermind brengt je vriendschap, veiligheid en vertrouwen. Het is haast bijzonder hoe snel je echt tot de kern van de zaak kunt komen in dit soort verbanden. Iedereen legt namelijk haar/zijn ziel en zaligheid bloot.

 

Mail naar vandeFliert@zero-e.nl als je ook deel wil nemen aan een mastermind, maar je niet weet waar je moet beginnen. Laat het dan weten, dan helpen we je op weg, of creëren we een mastermind groep voor je.

 

“Transport is prachtig, duurzaam transport is krachtig!”

 

Deel het artikel via de onderstaande buttons!


Recente artikelen (het kunnen ook juist die van in dezelfde categorie zijn)

Wil je weten wat elektrisch rijden je kan opleveren? We hebben de Routekaart nulemmissie voor je!