Auteur: Elske van de Fliert
Duurzame mobiliteit, plan, CO2 reductie

Het is het begin van het jaar, je bent ouderwets maar weer eens met goede voornemens begonnen en je loopt de fitnesszaal binnen. Daar staat een indrukwekkend scala aan apparaten. En halters waar je mensen op Youtube filmpjes wel eens mee bezig hebt gezien. Het apparaat dat dicht bij de ingang staan heeft plaatjes. Eigenlijk wel hele duidelijke plaatjes. Het laat precies zien hoe het werkt en welke spieren je er mee traint. Je zou er zo op kunnen gaan zitten en aan de gang gaan. Net als met al die andere apparaten. Maar ja… Is dit het apparaat waar je mee moet beginnen? Of is er een bepaalde volgorde? Is dit überhaupt geschikt voor beginners? En is dit wel het apparaat waar je je doel om sterker te worden zodat je beter kunt tillen behaald? Ah, gelukkig daar is de personal trainer die je zou helpen. Hij loopt met een grote glimlach op je af. Je ziet het meteen. Deze trainer weet wel waar je moet beginnen. Deze trainer weet wel wat de juiste dingen voor jou zijn. Deze trainer weet wel hoe je het resultaat kunt behalen wat je zoekt.

 

Vragen en ervaring

Duurzame mobiliteit, plan, CO2 reductieWat doet een verhaal over een fitnesszaal op een blog over groener, schoner en slimmer rijden en reizen? Het is omdat er zoveel parallellen te trekken zijn. Net als wanneer je de fitnesszaal in loopt en er allemaal apparaten zijn waar je in kunt gaan hangen, is er een heel scala aan opties om groener, schoner, slimmer te rijden en te reizen. En misschien staan ze niet allemaal zo mooi in een zaaltje opgesteld, maar ook jij kent eigenlijk wel de opties die er zijn. Fietsen, thuiswerken, elektrische auto’s. Met het ov, zuiniger rijden, waterstof. Kortom: de tactieken zijn het probleem niet. Maar in de sportschool is er die trainer die de mogelijkheden vertaalt naar jouw situatie. Die stelt eerst een heleboel vragen en stelt dan een programma voor op basis waarvan jij je doelen behaalt. Natuurlijk legt hij uit hoe het programma in elkaar zit en waarom dit de beste optie voor je is. Je kunt altijd in overleg nog optimaliseren, maar het grote voordeel is dat de trainer heel veel mensen voorbij ziet komen en dus ook op basis daarvan weet wat werkt en wat niet werkt. De truc is om erachter te komen of je eerst met fietsen of eerst met waterstof aan de slag moet. Of dat je misschien wel op allebei parallel moet inzetten. En hoe zwaar je dat moet doen. En hoe vaak je iets moet doen. Om uiteindelijk het doel dat jij, of jullie, hebben gesteld, te behalen.

 

CO2 afslankscan

De eerste stap is: wat doen we wel en wat doen we niet? En daarvoor hebben wij de CO2 afslankscan ontwikkelt. Op basis van deze vragenlijst krijg jij snel en eenvoudig een antwoord op deze vraag. Gewoon door de vragenlijst in te vullen, klik hier om dat te doen. Je krijgt dan met 2-3 werkdagen duidelijkheid over welke tactieken er voor jullie geschikt zijn op het gebied van groener, schoner en slimmer rijden en reizen. En met welke maatregelen jij je doelstelling kan halen op het gebied van CO2 reductie in het wagenpark en de mobiliteit.

Daar zijn geen kosten aan verbonden.

 

Waarom?

Wij hebben een missie: iedereen een nulemissie wagenpark en mobiliteit. Daarom vinden wij het belangrijk dat het voor bedrijven duidelijk is wat ze kunnen doen. Wij vinden het belangrijk dat jij helderheid hebt over hoe jij je doelstelling kan halen. Dat jij weet wat de volgende stap is. Dat jij niet langer hoeft te twijfelen.

Door het invullen van een complete vragenlijst, kunnen wij jou snel helpen inzicht te krijgen in wat je wel en wat je nu even niet moet doen. De scan geeft antwoord op vragen als: is het zinvol om aan een nieuw fietsplan te beginnen? Hoe lang hebben we nog tot een volledig elektrisch wagenpark? Liggen er voor ons kansen op het gebied van reisgedrag?

 

Vul de vragenlijst in om zo een compleet beeld te krijgen bij wat er voor jullie mogelijk is.

 

En deel dit artikel via de onderstaande buttons met iemand anders die deze ondersteuning wel kan gebruiken!

 

 


Recente artikelen (het kunnen ook juist die van in dezelfde categorie zijn)

Wil je weten wat elektrisch rijden je kan opleveren? We hebben de Routekaart nulemmissie voor je!