Auteur: Elske van de Fliert
Gebruikte tags: auto, groengas, wagenpark

Van september 2012 tot november 2016 reed ik in een Ford Focus 4deurs, 92 kW (123 pk), 1.6L. Hier is door Greenes een groengas (CNG) tank ingebouwd. En natuurlijk lease ik deze auto bij Kyotolease.

Ik ben erg tevreden geweest met de auto. Ja, ik merkte wel dat ik minder pk’s tot mijn beschikking heb dan toen ik nog een VOLVO C30 op bio-ethanol reed. Maar, ook de Ford stuurt heel lekker. En tot nu toe is de auto, die toch al goedkoper was in de lease en ook nog eens sterk in de brandstofkosten natuurlijk*, ook lekker zuinig. Ik rijd ongeveer 280 kilometer op een tank met 14 kilogram CNG. Dat is 1:20 (of 5 kg/100 km), niet verkeerd dus.
*) Groengas kost ruim een euro incl. BTW aan de pomp.

Ja, het is natuurlijk wel zo dat je met een tank achterin (zie ook de onderstaande foto’s) minder ruimte hebt in je kofferbak. Maar ik gebruik de auto alleen zakelijk en dan is er meer dan voldoende ruimte. Overigens, privé zou ik er in 99 van de 100 gevallen ook makkelijk mee uit de voeten kunnen. Daarbij is een hatchback of station gewoon echt niks voor mij, ik vind een 4deurs nou eenmaal vele malen mooier.

En sowieso vind ik het een prachtig auto. Geniet van de foto’s!
Wil je de foto’s zelf gebruiken? Mail me dan voor een setje in hoge kwaliteit en zonder tekst. Wel graag altijd een bronvermelding toevoegen.

Zero-e b.v. Ford Focus 4d op CNG / groengas voorkant

Zero-e b.v. Ford Focus 4d op CNG / groengas tank

Zero-e b.v. Ford Focus 4d op CNG / groengas Minder, groener, schoner rijden

Zero-e b.v. Ford Focus 4d op CNG / groengas achter

 

Wil je naar aanleiding van dit artikel je mening geven? Graag! Het kan in het veld hieronder.


Recente artikelen (het kunnen ook juist die van in dezelfde categorie zijn)

Wil je weten wat elektrisch rijden je kan opleveren? We hebben de Routekaart nulemmissie voor je!