Auteur: Elske van de Fliert
duurzaamheid, CO reductie, mobiliteit

You can’t push a rope. Een prachtig mooie uitdrukking in mijn optiek! We kennen ‘m niet in het Nederlands, maar ja: een touw kan je niet duwen. Dat levert echt helemaal niks op. En misschien voelt het voor jou ook wel eens zo dat je enorm bezig bent, maar dat je helemaal niet vooruit komt. Ben je dan misschien bezig met een touw proberen te duwen? Als je met alles vooruitgang boekt qua verduurzaming, maar het wagenpark eigenlijk niet vooruit komt (helemaal als je hoort dat het bijtellingsvoordeel van elektrische auto’s er af gaat). Als je naar de zonnepanelen op het dak van kantoor kijkt en weet dat jullie helemaal van het gas af zijn, maar de parkeerplaats nog helemaal vol staat en ook nog met benzineauto’s. En het jouw verantwoordelijkheid is om het bedrijf te verduurzamen. Pittig. 

 

Waar ligt het probleem? 

Het was, als het internet klopt tenminste…, Albert Einstein die zei: “If I had an hour to solve a problem I'd spend 55 minutes thinking about the problem and 5 minutes thinking about solutions.” Als je namelijk goed je probleem kunt definiëren, dan is het makkelijker om een oplossing te verzinnen. Zo ging ik zelf eens naar de huisarts met vage vermoeidheidsklachten. Bleek ik een vitamine D tekort te hebben. Opgelost. Dit is ook waarom sommige politici zo succesvol zijn: zij kunnen (net doen alsof ze) heel helder het probleem definiëren en geven een oplossing. Weet jij goed waar jullie probleem ligt? 

 

Je bent niet alleen 

Wat ik in ieder geval zeker weet is dat je niet alleen bent. Al onze klanten komen naar ons toe met een variatie van: we willen wat, maar weten niet wat we moeten doen. En daarbij hebben we de tijd er niet voor om het allemaal zelf te doen. Er lijken dan wel een miljoen dingen mogelijk. En hoe moet je nou kiezen uit een miljoen dingen? 

 

Een olifant eet je één hapje tegelijk 

Gelukkig kan je de juiste stappen nemen om uiteindelijk helderheid te hebben en precies te weten wat je moet doen om dat wat jij wil te verwezenlijken. Als jij jezelf de juiste vragen stelt, is het voor jou een peulenschil om het probleem helder te definiëren en daarmee een oplossing voor elkaar te krijgen.  

 

Neem actie 

En om dat te doen, hebben we een vragenlijst voor je. Deze set vragen is geschikt om gewoon even op papier te beantwoorden. Doe dat. Het geeft je al veel inzicht. En als je hem elk (half) jaar zou invullen, kan je zelf ook nog bijhouden hoe je het doet. 

Als je hem invult en aan ons terug stuurt, hebben we er een gesprek over en stellen we je nog meer vragen (vragen waar meer dialoog voor nodig is). Daarmee krijg jij een plan van aanpak en heb je weer helderheid over wat je te doen staat.   
Klik hier om de vragenlijst te downloaden. 

Het levert je een hoop op 

Je weet meteen waar je staat. Je weet meteen waar het schort. Je weet meteen waar je aandacht naar toe kan. Kortom: een hoop duidelijkheid.  

Blijf dus niet in rondjes lopen, of op tools en gadgets hopen en tackle het probleem met je ogen open. 

Wij gunnen je een oplossing voor elk probleem en weten zeker dat jij er op deze manier voortvarend mee aan de slag kan. 

  

Download de vragenlijst, vul hem in en stuur hem op. 

 

Dit blog is geschreven door Elske van de Fliert. Elske informeert met haar blogs de lezers en geeft tips over hoe ze groener, schoner, slimmer kunnen rijden en reizen. Zo maakt ze het makkelijker.  


Recente artikelen (het kunnen ook juist die van in dezelfde categorie zijn)

Wil je weten wat elektrisch rijden je kan opleveren? We hebben de Routekaart nulemmissie voor je!