Auteur: Elske van de Fliert
duurzaam ondernemen, CO2 reduceren, klimaatverandering

Ik lees erg graag. Dat heb ik altijd al gedaan. Zowel fictie als non-fictie. Ik vind het heerlijk om met een boek op de bank te kruipen en er lekker in te verdwijnen. Het is fijn om uit boeken wat te kunnen leren. En het is prettig omdat je in boeken heel veel inspiratie opdoet. Zo ook in de vijf boeken die ik hieronder bespreek. Al deze boeken zijn op één of andere manier in mijn werk op het gebied van groener, schoner en slimmer rijden.

Eerder plaatste ik deze tips op LinkedIn.

 

Boek tip #1 Duurzaam en succesvol ondernemen

Ik moet de eerste persoon nog tegen komen die niet geïnspireerd werd door dit boek. Het is zowel praktisch als inspirerend. Ray Anderson heeft zijn bedrijf met dit boek naar grote hoogten weten te brengen als het gaat om duurzaamheid. En hij laat ook nog eens zien hoe goed duurzaam ondernemen en kostenbesparing samen gaan. Je moet er wel echt even voor gaan zitten, maar als jij de taak hebt gekregen de CO2 uitstoot te verminderen en het zit allemaal tegen, lees dit boek dan en je kunt er weer helemaal voor gaan.
Hier vind je het boek bij bol.com.

 

Boek tip #2 the Cartoon Introduction to Climate Change

Dit boek is vooral heel leuk. Het is niet echt een leesboek, maar meer een lekker blader boek. Het is allemaal leuk getekend, maar vooral ook heel leerzaam. Je wordt heel makkelijk meegenomen in hoe klimaatverandering werkt, waarom het er is en welke gevolgen het allemaal heeft. Omdat het zo beeldend is, is het ook makkelijk te begrijpen. Denk overigens niet dat het een kinderachtig boek is, alles behalve.
Hier vind je het boek bij bol.com.

 

Boek tip #3 Maverick

Verantwoordelijkheid nemen staat in dit boek voorop. En daar geloof ik heilig in. Ik geloof dat het uiteindelijk de collega’s zelf zijn die het moeten doen en die de verantwoordelijkheid moeten nemen voor groener, schoner en slimmer werken. Natuurlijk moeten ze daar wel de ruimte en de middelen voor krijgen. Hoe Ricardo Semler dat aanpakte, terwijl hij op vrij jonge leeftijd ineens een bedrijf onder zijn hoede kreeg, schetst hij op een prachtige manier in dit boek. En dan lees je dat het zelfs in een fabriek lukt om flexibele werktijden toe te passen. Als het daar kan…
Hier vind je het boek bij bol.com.

 

Boek tip #4 Traffic

Verkeerspsychologie is een bijzonder vak. Waarom maken we toch file? En hoe richten we onze woonwijken zo optimaal mogelijk in. Traffic is een intrigerend boek om te lezen met heel veel praktische voorbeelden en situaties waarvan je denkt: nou ja, dat mensen dat doen?! Als je het gedrag van mensen probeert te beïnvloeden, dan is het ontzettend handig om te weten wat hen drijft. Dat lees je in dit boek.
Hier vind je het boek bij bol.com.

 

Boek tip #5 Think Small

Klein denken lijkt heel Nederlands. Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg. Maar dat is niet de insteek van het boek. Het gaat in dit boek juist om grote doelen, om mooie visies, om echt lastig te bereiken dingen. Maar de truc is om die klein te maken en dan met stapjes er naar toe te komen. En dat je leert dat kleine veranderingen soms voor grote effecten kunnen zorgen. Het is een ontzettend praktisch boek met zeven onderdelen en 21 handvatten die er voor zorgen dat welk doel je ook wilt bereiken, je het kunt halen. Je eigen persoonlijke doel of een gezamenlijk doel.
Hier vind je het boek bij bol.com.

 

Welk boek lees jij deze zomer? Ik hoor graag je tip, dus laat hem hieronder achter.

 

“Transport is prachtig, duurzaam transport is krachtig!”

 

Deel het artikel via de onderstaande buttons!


Recente artikelen (het kunnen ook juist die van in dezelfde categorie zijn)

Wil je weten wat elektrisch rijden je kan opleveren? We hebben de Routekaart nulemmissie voor je!