In dit artikel wil ik je meenemen in een casus: ik heb voor negen van de negentien Nederlandse ATC afdelingen een presentatie gehouden over alternatieve brandstoffen. De ATC is een vereniging van automobieltechnici. Elke maand komen de leden van de afdeling bij elkaar. Zelf ben ik lid bij  ATC ’t Sticht. Bij de bijeenkomsten waren er 20 tot 60 mannen (ik kan me niet herinneren dat ik er een vrouw tussen heb zien zitten) aanwezig.

Luister je liever? Hier vind je de mp3 van deze casus.

Wat was de vraagstelling van de klant?

Wij willen een interessante lezing voor onze leden die ons vertelt over wat de huidige stand van zaken is als het gaat om alternatieve brandstoffen, wat ons te wachten staat en hoe het zit met de milieuaspecten. De workshops duren ongeveer twee uur, met tussendoor een pauze.

Wat was de branche?

Automobielsector, garagebedrijven, trainingsinstituten, after-sales etc.

Van wanneer tot wanneer liep het project?

November 2013 – december 2015.

Wat was de oplossing?

Voor de verschillende ATC afdelingen is een presentatie gehouden over alternatieve brandstoffen. Hierbij is een heel scala aan brandstoffen aan bod gekomen: DME, biodiesel, PPO, GTL, CTL, bio-ethanol, groengas, CNG, LNG, elektrisch rijden, waterstof en is er gesproken over duurzaamheid in de brede zin (is dat eigenlijk wel mijn probleem, wat zijn de gevolgen van een slechte luchtkwaliteit, is die klimaatverandering nou echt zo slecht?), voertuigeisen, eisen aan de werkplaats, Europese en toekomstige ontwikkelingen enzovoort.

 

De alternatieve brandstoffen zijn behandeld in termen van Wat is het?, Hoe werkt het?, Wie is er waar mee bezig? en Wanneer komt het hier? Onder andere door stellingen en de ruimte voor veel vragen uit de zaal, was er veel interactie tijdens eigenlijk alle presentaties.

Wat waren de concrete resultaten?

De deelnemers aan de presentatie gingen naar huis met heel veel meer kennis over alternatieve brandstoffen en de milieuaspecten. Enkele reacties:

  1. Een dynamische avond met uitleg over de snel veranderde wereld van energie. Wat zijn de mogelijkheden en hoe gaan we hier in de praktijk mee om?
  2. Presentatie van grote klasse.
  3. De lezing die je voor onze vereniging gaf heeft grote indruk achter gelaten in de noodzaak van duurzaam transport. Jouw passie voor alternatieve brandstoffen spatte ervan af. Je liet ons de weg zien naar een alternatieve brandstof toekomst.
  4. De presentatie was helder, zeer leerzaam en Elske ging prima in op vragen. Een echte aanrader als je meer wilt weten over de mogelijkheden om de emissies in het vervoer te verminderen. Elske heeft een berg aan parate kennis en weet dit ook nog eens leuk en duidelijk te vertellen. Die combinatie is vrij zeldzaam.
  5. Presentatrice betrekt van af het begin de toehoorders bij de presentatie. Is zeer deskundig en geeft duidelijke uitleg aan de geboeide toehoorders.

En verder?

Verder wil ik de mensen van de afdelingen ’t Sticht, Arnhem-Nijmegen, Apeldoorn, Amsterdam-Kennemerland, Deventer-Zutphen, Noord-Holland-Noord, Rotterdam, Twente en Zwolle heel hartelijk danken voor hun prettige ontvangst en betrokken deelname.

 

 

Aan welke presentatie denk jij met veel plezier terug? En gaf je die zelf, of zat je in het publiek?

 

“Transport is prachtig, duurzaam transport is krachtig!”

 

Deel het artikel via de onderstaande buttons!


Recente artikelen (het kunnen ook juist die van in dezelfde categorie zijn)

Wil je weten wat elektrisch rijden je kan opleveren? We hebben de Routekaart nulemmissie voor je!