En? Is besparen met groener, schoner en slimmer rijden voor jou ‘kat in het bakkie? Of is er nog wat te verbeteren?

Je kunt je hierbij het volgende afvragen.

 

Is jullie wagenpark gemiddeld 3 jaar jong, of jonger?

Elk jaar worden auto’s schoner en zuiniger. Dus hoe jonger het wagenpark, hoe minder brandstofkosten. Natuurlijk speelt aanschaf en afschrijving een rol, maar bij een zakelijk wagenpark (1 auto of meer…) kan het lonen om snel te wisselen.

 

shutterstock_270492476Hebben jullie een fietsenplan en een verhuiskostenregeling?

Investeren in de medewerkers is belangrijk om ze enthousiast te houden voor het werk. Maar gezondere medewerkers presteren ook beter. En zij die dichter bij het werk wonen, declareren minder woon-werkkilometers.

 

Weten de klanten dat jullie met zuinige voertuigen rijden?

Jullie uitstraling is essentieel voor het zaken doen en dus voor het behalen van omzet en winst. Daarom is het zo belangrijk om te vertellen over de dingen die jullie al goed doen (zoals ook hier al ter sprake kwam).

 

Heb je op het netvlies welke alternatieve brandstof jullie het beste passen?

CNG, LNG, biogas, groengas? Of toch elektrisch rijden, misschien wel op waterstof? En wat is er gebeurd met de biobrandstoffen? Om verstandige investeringsbeslissingen te nemen, is het belangrijk te weten welke alternatieve brandstoffen er zijn en welke er, op termijn, voor jullie een rol gaan spelen. Zo kan groengas (met een pompprijs van € 1,055 incl. BTW) best wel eens voordelig zijn, mits je voldoende kilometers maakt.

 

Vragen jullie klanten wel eens naar jullie MVO beleid?

Of jullie klanten wel of niet naar het MVO beleid vragen: als je niet weet wat het is, dan is het tijd daarover eens je licht op te steken! Maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet alleen belangrijk voor het milieu en de kinderen, maar bedrijven die MVO tonen keer op keer aan dat zij meer winst behalen en beter presteren op de beurs.

 

Krijgen uw medewerkers allemaal 19 ct/km vergoed voor hun reizen?

Een gemiste kans om goed gedrag te stimuleren. Vaak ook nog in combinatie met het niet vergoeden van medewerkers die binnen een straal van 10 kilometer wonen. Komen die medewerkers op de fiets? Vergoedt dan wel 19 ct/km. En vergoedt medewerkers die meer dan 20 kilometer van hun werk vandaan wonen slechts de eerste 20 kilometer.

 

Heeft het personeel een NS businesscard?

De NS businesscard is erg makkelijk voor personeel dat vaak met het OV reist. En een stuk makkelijker dan alle losse declaraties van medewerkers die hiervoor een OV chipkaart gebruiken.

 

Weten de medewerkers hoe ze veilig, zuinig èn vlot kunnen autorijden?

En maak je er een sport van om degene die dat het beste doen in het zonnetje te zetten? Dit kan zo maar 5-10% op de brandstofkosten besparen!

 

Is elektrisch rijden iets voor uw bedrijf?

Wellicht helemaal niet. Maar zoek het uit. Of laat het uitzoeken. Want in veel bedrijven wordt door de gunstige fiscale bijtelling elektrisch gereden, maar blijkt dat voor de werkgever helemaal niet zo financieel verstandig te zijn.

 

Wordt de bandenspanning regelmatig gecontroleerd?

Je denkt misschien: triviaal. Maar een te lage bandenspanning kost zo 2-3% meer verbruik. Reken maar eens na wat je dat kost als je de factuur van de brandstoffenleverancier weer onder ogen krijgt.

 

Kortom, er is een heel scala van mogelijkheden om te besparen en om niet onnodig geld uit te geven.
Waar ga je op letten? Waar heb je vraagtekens bij? Laat het hieronder even weten.

En deel dit artikel zodat nog meer mensen het cadeau krijgen die bij het invullen van de vragenlijst hoort!


Recente artikelen (het kunnen ook juist die van in dezelfde categorie zijn)

Wil je weten wat elektrisch rijden je kan opleveren? We hebben de Routekaart nulemmissie voor je!