Auteur: Elske van de Fliert
fiets, vergroening, reisgedrag
Gebruikte tags: campagne, fiets, gedrag

Het begint er echt op te lijken dat we weer veel meer mogen! Zelfs van het verplichte thuiswerken stapt de overheid een beetje af. En je weet wat dat betekent… FILE, ja! Lekker gezellig weer met z’n allen in de file. Gelukkig maar, we moesten elkaar zo lang missen. /s (Mocht je het niet weten: /s betekent op het internet dat je iets sarcastisch bedoeld…)

 

Maar dat is natuurlijk wel het grote risico. En daarom dat veel overheden bezig zijn werkgevers en werknemers over te halen om fiets, vergroening, reisgedragtoch straks vooral niet in de auto, maar bijvoorbeeld wel op de fiets te stappen. In heel veel regio’s is er daarom fietsprobeeraanbod. Dat houdt in dat mensen een week een elektrische fiets uit kunnen proberen om te zien of het wat is om dit als woon-werkverkeer vervoersmiddel in te zetten.

 

Het is natuurlijk handig om te weten of dit ook bij jou in de regio er is. Daarom vind je in het onderstaande overzicht precies waar je welk aanbod je waar kunt vinden.

 

Regio Zwolle

In de regio Zwolle is het mogelijk om een elektrische fiets of speedpedelec uit te proberen. Kijk maar eens op: https://www.regiozwollemobiel.nl/regelingen/proefrijden-is-begonnen-welke-fiets-kiest-u/ .

 

Regio Twente

De regio Twente werkt samen met de regio Zwolle in de actie. Voor medewerkers in Twente, kijk op: https://www.twentemobiel.nl/regelingen/proefrijden-is-begonnen-welke-fiets-kiest-u/.

 

Cleantech Regio (regio Apeldoorn, Deventer, Zutphen)

In de Cleantech Regio is niet alleen het uitproberen van een speedpedelec aan de orde, maar ook het verbeteren van fietsroutes: https://slimschoonreizen.nl/slim-ondernemen/vaker-op-de-fiets.

 

Regio’s Haaglanden en Rijnland

Bereikbaar Haaglanden en Rijnland heeft zowel de mogelijkheid om een fiets te proberen als om een fietsenmaker op het werk langs te laten komen. Alles vind je op de speciale campagnepagina: https://ways2go.nl/nl/acties/.

 

Regio Rotterdam

In de regio Rotterdam is De Verkeersonderneming actief. Die werkt heel nauw samen met Bereikbaar Haaglanden en Rijnland. De acties zijn dan ook op dezelfde pagina te vinden: https://ways2go.nl/nl/acties/.

 

Regio Utrecht/Amersfoort

Onder de noemer: Goed op Weg kan je in de regio Utrecht ook elektrische fietsen en speedpedelecs uitproberen: https://www.ikfiets.nl/. Zij hebben ook nog een fietsapp waarmee je voor mooie beloningen spaart.

Overigens, als je in Amersfoort woont en nu een benzinebrommer rijdt, kan je een week lang een elektrische brommer uitproberen, of van een deelscooter gebruik maken: https://ikgaelektrisch.nl/.

 

Regio Arnhem-Nijmegen

In deze regio kan je een fiets uitproberen, maar ook deelnemen aan Rij2op5 en van deelfietsen gebruik maken. Het overzicht vind je via: https://www.slimschoononderweg.nl/menukaart/.

 

Noord-Brabant

In Noord-Brabant is het Brabants mobiliteitsnetwerk actief. Zij hebben Sjees pakket voor 12 maanden fietspromotie beschikbaar: https://www.brabantmobiliteitsnetwerk.nl/sjees-pakketten-voor-12-maanden-fietspromotie/.

 

Mocht je nog een regio missen, laat het even weten!

 

Wil jij weten of de fiets ook voor jullie kansen biedt om je wagenpark en mobiliteit te verduurzamen? Mail, dan zoeken we het uit !

 

“Transport is prachtig, duurzaam transport is krachtig!”

 

Deel het artikel via de onderstaande buttons!


Recente artikelen (het kunnen ook juist die van in dezelfde categorie zijn)

Wil je weten wat elektrisch rijden je kan opleveren? We hebben de Routekaart nulemmissie voor je!