Het was een zonnige middag, de vogels zette hun keeltjes luid op en op de achtergrond raasde de auto’s over het asfalt. Ergens op de tweede verdieping van een groot kantoor in het midden van het land, speelde zich het volgende af.

Johan: “We moeten onze CO2 uitstoot naar beneden halen Arnold, dat weet jij ook. En we hebben ons pand al zo goed als volledig verduurzaamd, dus het zal nu toch echt van die auto’s moeten komen die in de rondte rijden.”

Arnold: “Ik weet het, ik weet het. Maar jij weet ook: de meeste mensen rijden met hun eigen auto, dus daar hebben we zo weinig over te zeggen. Als P&O-er houd ik me doorgaans met heel andere dingen bezig als we het hebben over mobiliteit…”

Johan: “Alle begrip voor Arnold, daarom heb ik voor jou een overzicht gemaakt van alle mogelijke websites die je eens kunt bezoeken, ik heb er zelfs bijgezet hoe ze je kunnen helpen. Laat je me weten wat je er mee gaat doen?”

Arnold: “Ik ben benieuwd, stuur maar door.”

 

Niet veel later opent Arnold zijn mail en dit is wat hij ziet:

 

Dag Arnold,

Zoals we zojuist hebben besproken, stuur ik je een lijstje van mogelijke websites. Ik hoor graag wat je aanvalsplan is.

 

Websites over Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken geeft volgens mij een heel aantal van onze collega’s de mogelijkheid om flexibeler hun eigen tijd in te delen en daardoor slimmer om te gaan met de keuze: reis ik wel of reis ik niet? Hierdoor kunnen we een boel tijd besparen.

 

Telefonisch vergaderen

Telefonisch vergaderen helpt ons eindelijk eens af van die enorme bak kilometers die we maken omdat de mensen uit Amersfoort elke twee weken voor een overleg (over MVO notabene!) naar Dordrecht gaan. Er zijn meerdere type systemen, ik heb zelf vooralsnog geen voorkeur.

 

Werken onderweg

We hebben een aantal mensen die best wel eens onderweg zijn (en dan heb ik het natuurlijk niet over onze accountmanagers, die weten hun weg wel te vinden) en waarvoor een werkplek onderweg nog wel eens handig kan zijn. Vooral belangrijk is: hoe gaan we dit makkelijk en gestructureerd onder de aandacht brengen?

 

Fietsen

Ik heb even een snelle scan gemaakt en er wonen best wat mensen op fietsbare afstand van kantoor. Misschien kunnen we voor hen een interessant beloningsprogramma opzetten? Hieronder vind je inspiratie. Hier kun je trouwens berekenen hoeveel het oplevert.

 

Mobiliteitskaart

Er zijn een aantal mensen bij ons die best vaak van het OV gebruik maken. Ik hoor altijd gemor over declaraties, alhoewel de OV chipkaart het al wel makkelijker maakt. We hebben het ook wel eens gehad over het invoeren van een mobiliteitsbudget. Misschien kunnen we met een select groepje eens beginnen met een mobiliteitskaart? Er zijn best wat aanbieders tegenwoordig:

 

We hebben het er met het volgende MVO overleg over, ik zet het op de agenda.

Groeten,

Johan

 

En daarmee kan Arnold aan de slag… Ik ben wel benieuwd: Wat zou jij aan Johan antwoorden als je Arnold was? Laat het hieronder even weten!

 

En deel het artikel via de onderstaande buttons!

 

 


Recente artikelen (het kunnen ook juist die van in dezelfde categorie zijn)

Wil je weten wat elektrisch rijden je kan opleveren? We hebben de Routekaart nulemmissie voor je!