Elske 1

Je bent al een tijdje bezig om met jouw bedrijf te vergroenen en te verduurzamen. Maar is het lastig? Want hoe maak je medewerkers nou enthousiast voor dit onderwerp? Waarom is het eigenlijk zo belangrijk, voor het bedrijf, en voor de medewerker?

Zodra je antwoord hebt op deze vraag, kun je doelgericht werken aan CO2 reductie- en kostenbesparing. 

Je scoort meteen punten op de CO2 prestatieladder. En groen staat serieus op de agenda.

Je hoeft het niet alleen te doen.

Enthousiaste medewerkers zijn je grootste ambassadeurs bij het bereiken van je groene ambities.  Selecteer jij de medewerkers, dan leiden wij ze op. En maken we met hen een plan om concreet resultaten te halen.
Mensen waarvan je weet dat er naar ze geluisterd wordt. Die nadenken. Warmlopen voor groen, of juist sceptisch zijn. Uit alle lagen van het bedrijf.

Wij gaan met deze mensen onderzoeken wat jouw bedrijf nodig heeft, en wat het beste werkt.

In 5 korte, energieke workshops, gaan wij samen met jou en jouw ambassadeurs aan de slag. Jouw CO2 beleid krijgt direct handen en voeten- terwijl er meteen meer draagvlak ontstaat.

 

Op basis van het CO2 afslankprogramma® voor het wagenpark en de mobiliteit.

 

Workshop 1: Overtuiging

Waarom is CO2 reductie van belang voor jullie en je collega’s? Dit stellen we vast tijdens deze workshop en we bepalen hoe en wanneer we hierover communiceren.

  • Hiermee hebben we de strategische basis voor het plan, waardoor we succesvol verder kunnen.

 

Workshop 2: Doel

Wat is jullie lange termijn doel en hoe vertaalt zich dat in korte termijn doelen in de verschillende onderdelen van het wagenpark en de mobiliteit? Dit stellen we vast tijdens deze workshop en we bepalen hoe en wanneer we hierover communiceren.

  • Hiermee hebben we het doel waar we uiteindelijk naar toe werken.

 

Workshop 3: Tactieken

Welke reductie initiatieven zijn er mogelijk en welke prioriteit krijgen de verschillende reductie initiatieven? Dit stellen en leggen we vast tijdens deze workshop.

  • Hierdoor weten we hoe we dit doel gaan halen.

 

Workshop 4: Tactieken, uitwerking

Wat moeten we doen voor de top drie aan reductie initiatieven die we in de vorige workshop hebben vastgesteld, wie hebben we daar bij nodig, welke middelen zijn hiervoor nodig en welke zijn beschikbaar? Dit stellen we vast tijdens deze workshop en we bepalen hoe en wanneer we hierover communiceren.

  • Hierdoor weten we precies wat we gaan doen om het doel te halen.

 

Workshop 5: Plan en Implementatie

Hoe ziet het plan er dan het komende jaar uit, hoe blijven we werken aan het draagvlak en wat gaan we doen ten aanzien van de implementatie. Dit stellen we vast tijdens deze workshop en we bepalen hoe en wanneer we hierover communiceren.

  • En uiteindelijk hebben we een plan waarvan we zeker weten dat jullie er succesvol mee zullen zijn.

 

 

Deze workshops duren elk drie uur. Deze kunnen overdag gegeven worden, maar het is ook mogelijk aan het einde van de dag te starten en bijvoorbeeld te combineren met een hapje eten. Dit is afhankelijk van wat voor jullie wenselijk is. Ik zorg dat de workshops zijn voorbereid en dat de resultaten van de workshops worden vastgelegd.

 

We gaan geen ellenlange rapporten schrijven, we gaan geen uitgebreide discussies houden over de mitsen en maren. Nee, we gaan concreet aan de slag en geven dit handen en voeten, terwijl we werken aan het draagvlak voor dit onderwerp.

 

 

Alijd van Doorn, directeur Heembouw Architecten en duurzaamheid, voor wie ik eerder deze serie workshops verzorgde, zei hierover het volgende:

Mede dankzij de enthousiaste begeleiding van Elske van Zero-e heeft Heembouw een nieuw wagenparkbeleid dat goed is voor onze medewerkers én voor onze planeet!

Menno Mulders, MVO coördinator en calculator bij QUALM, zei hierover het volgende:

Voor Aannemingsbedrijf QUALM heeft Elske een aantal workshops georganiseerd in het kader van het CO2 afslankprogramma. Erg enthousiast, veel praktische tips en een heel duidelijk opbouw van de workshop hebben ons een heel stuk verder geholpen om werknemers te betrekken bij onze CO2-reductie. Daarom hebben wij de samenwerking voortgezet en helpt zij ons nu om de doelen uit te workshops te verwezenlijken.

 

Voor het creëren van het draagvlak en het concreet handen en voeten geven brengen we € 9.750,- in rekening. Dit is inclusief reis- en onkosten.

Alle bijeenkomsten vinden plaats bij jullie op locatie, waarbij we er vanuit gaan dat jullie ook drinken en eten regelen.

 

Ik heb er ontzettend veel zin in! Jij ook? Stuur dan een e-mail naar: vandefliert@zero-e.nl.

 

 

“Transport is prachtig, duurzaam transport is krachtig!”

Elske van de Fliert

 

 

 

Ook ambassadeurs inzetten? Mail naar vandefliert@zero-e.nl.

 

 

 

Wil je weten wat elektrisch rijden je kan opleveren? We hebben de Routekaart nulemmissie voor je!