Wees verzekerd van een kloppende EED rapportage
Terwijl je hem zelf schrijft

Ben je ook door het bevoegd gezag benaderd omdat er nog een energie audit gedaan moet worden in het kader van de EED? Heb je geen idee waar je moet beginnen?

Ja, natuurlijk, RVO heeft een rapportageformat opgesteld. Maar laten we wel zijn: dat is wel wat meer werk dan simpel invullen. Er wordt veel in gevraagd en het is maar de vraag wat relevant is en wat niet.

 

Je kan dit natuurlijk uitbesteden, daar is niks mis mee. Maar dat wil je niet. Want de informatie die nodig is om het rapport te schrijven, zal jij toch echt zelf bij je collega’s boven tafel moeten krijgen. Dan heeft het meerwaarde om het rapport ook zelf te maken, omdat je dan precies weet hoe het energie en brandstofverbruik in elkaar zit. Dan kan jij er ook veel makkelijker op sturen. En misschien heb je een groot deel al boven tafel omdat je daar voor certificering mee bezig bent.

 

Het is lastig te weten welke vragen je moet stellen binnen de organisatie. Wat zorgt er nou voor dat de juiste informatie boven tafel komt? Die informatie die het bevoegd gezag juist graag wil krijgen. Niet te veel, maar ook zeker niet te weinig.

 

Het zou daarbij handig zijn dat er iemand eens even met je meekijkt. Misschien heb je vragen over zaken, ben je er net niet helemaal zeker over. En het is handig om precies te weten welke maatregelen je allemaal zou kunnen nemen. Zou het zelfs niet fijn zijn als er een pre-audit gedaan wordt zodat je met een gerust hart je audit naar het bevoegd gezag kunt sturen?

 

Voor deze zaken heb ik EED handleiding geschreven. Als grondlegger van het CO2 afslankprogramma® voor het wagenpark en de mobiliteit, heb ik tientallen vervoersaudits geschreven in het kader van de EED. En daarover reactie terug gehad van het bevoegd gezag. Toen kreeg ik de vraag of ik eens mee kon kijken met het schrijven van een hele EED audit, inclusief energie. Op basis daarvan heb ik deze handleiding ontwikkeld. Waarmee jij je zeker kunt voelen over wat je als rapport oplevert, waarmee je precies weet wat je moet doen om een goed rapport te schrijven.

 

De EED handleiding is dus geschreven voor diegene die zelf een EED rapportage wil of moet maken. Het is een digitale handleiding, inclusief maatregelenlijsten – met specifieke aandacht voor vervoer.

Optioneel kan je ervoor kiezen om te overleggen en/of een pre-audit te laten doen.

 

Zo ben je niet een paar duizend euro kwijt om het te laten doen. En zo kan je meteen aan de slag: er zijn vragenlijsten in opgenomen die je uit kunt zetten onder je collega’s.

 

De prijs voor de handleiding is € 1.250,-.

Als je er nou voor kiest om ook eens te overleggen en een pre-audit te laten doen, dan heb ik een mooi aanbod voor je. Je kunt direct starten, dus nog op tijd je auditverslag inleveren bij het bevoegd gezag.

Een gesprek van een half uur via Skype, Google Hangout of de telefoon kost € 95,-. De pre-audit kost € 497,-. Neem je beiden minimaal één keer af (je kunt zo vaak afnemen als je wilt), dan betaal je voor de EED handleiding geen € 1.250,- maar slecht € 597,-. Oftewel niet voor € 1.842, maar voor slechts € 1.189 heb je niet alleen de EED handleiding, maar ook een gesprek en een pre-audit.

 

Lastig? Weet je het nog niet precies? Kijk dan dit 24 minuten durend webinar, waarin ik je precies uitleg wat de EED inhoudt en hoe de handleiding in elkaar zit. Kijk het webinar omdat je dan precies weet waar je aan toe bent hier.

 

Maar: wil je je nu direct zeker voelen over het rapport dat je oplevert, precies de vragen krijgen die je in je organisatie moet stellen en maatregelenlijsten ontvangen, met speciale aandacht voor vervoer. Vul dan je gegevens hieronder in omdat je dan de EED handleiding krijgt toegestuurd, natuurlijk na betaling van de factuur. We stemmen af over de gesprekken en de pre-audit.

[contact-form-7 id=”2439″ title=”Contactformulier Handleiding EED”]

 

Praktische zaken

 • Je krijgt een handleiding op basis van het rapportage format van RVO.
 • Natuurlijk stuur ik dat rapportage format even mee.
 • Daarnaast is er een
  • stappenplan auditplicht
  • een toelichting bij dat stappenplan
  • checklist
  • en adviesdocument, ook die vier stuur ik mee.
 • In de handleiding vind je maatregelenlijsten.
 • Daarnaast heb ik een aparte maatregelenlijst gemaakt voor vervoersoplossingen, ook die zit er bij.
 • De gesprekken vinden online/telefonisch plaats. Je krijgt van mij een link waarmee je deze gesprekken zelf in kunt plannen.
 • Je mag zoveel gesprekken voeren als je zelf wilt.
 • Voor de pre-audit stuur jij jouw verslag op, dit krijg je terug met op- en aanmerkingen, als die er zijn natuurlijk. Daarbij zit een inschatting van wat het bevoegd gezag zal aangeven.
 • Je mag starten wanneer je wilt, je mag het net zo lang laten duren als je wilt.
 • Als je van het pakket gebruik wilt maken, reken je van te voren de handleiding, één gesprek en één pre-audit af. Wil je daarna meer gesprekken voeren, of nog eens een pre-audit laten doen, dan kan dat altijd.
 • Voor de gesprekken kan je een kort document toesturen, dat je wilt bespreken. Het is niet de bedoeling om een pre-audit te toen tijdens het gesprek.

 

Kijk het webinar.

Of laat hieronder je gegevens achter omdat je snel zelf aan de slag wilt met het schrijven van het EED audit verslag.

[contact-form-7 id=”2439″ title=”Contactformulier Handleiding EED”]

 

Wil je weten wat elektrisch rijden je kan opleveren? We hebben de Routekaart nulemmissie voor je!