Elektrisch rijden makkelijk gemaakt

 

Elektrisch rijden is onvermijdelijk. Maar hoe regel je dat? En moet dat nu al? En hoe ga je om met weerstand van collega’s?

Daarvoor ontwikkelde Zero-e: Fleet-e, elektrisch rijden makkelijk gemaakt.

 

Het is lastig om (meer) elektrische (lease)auto’s in de vloot te krijgen. Het aanbod in de markt is nog beperkt. Collega’s staan niet altijd te springen, zij vinden nog veel onduidelijk. Andere collega’s willen heel graag maar lopen tegen interne muren op. Er komt een hoop bij kijken (moet ik een laadpaal voor mijn medewerkers regelen, hoe zit het eigenlijk met die snellaadstations?). Maar het komt wel op je af, want als het aan de overheid ligt zijn straks alle auto’s emissieloos. En dus batterij of waterstof elektrisch. Aan die onduidelijkheid moet een einde worden gemaakt. En daarom ontwikkelde Zero-e: Fleet-e, elektrisch rijden makkelijk gemaakt.

Hiermee krijg je inzicht in de mogelijkheden. Heb je glashelder wie er wanneer in aanmerking komt voor welke elektrische auto of wat een duurzaam alternatief is. Weet je hoe je om moet gaan met het gebruik van laadpalen. En wat er technisch voor nodig is. Kortom: hoef je niet meer te gissen, te twijfelen en te raden. Je hebt rust en zekerheid. En je kunt ervan op aan dat wij ook draagvlak organiseren. Dat collega’s enthousiast worden voor deze ontwikkeling.

Vind jij het lastig om (meer) elektrische (lease)auto’s in de vloot te krijgen? Moet er wel wat gebeuren? Weet je nu niet goed waar je moet beginnen? Stribbelen collega’s tegen? Is er nog onduidelijkheid hoe jullie het laden oplossen? Dan is Fleet-e geschikt voor jou.

 

In vijf stappen helpen we je aan een plan met daarin de transitiemogelijkheden op de korte en lange termijn, een laadplan, inzicht in de consequenties voor kosten en interne regelingen en hoe je dit plan gedragen krijgt bij de medewerkers.

 

Hoe doen we dat?

Natuurlijk volgen we met Fleet-e ook de stappen van het CO2 afslankprogramma®. Concreet ziet dat er als volgt uit:

  • Stap 1: We stellen vast waarom elektrisch rijden belangrijk en relevant is voor jullie. En we bepalen jullie doel: wanneer wil je het complete wagenpark hebben geëlektrificeerd, welke mijlpalen zijn er op deze route en hoe wil je de medewerkers hierbij betrekken?
  • Stap 2: We bepalen het vervangingspotentieel, op korte en lange termijn. Hierbij inventariseren we jullie elektrische eisen en wensen, maar ook welke duurzame (tijdelijke) alternatieven bij jullie passen in het geval elektrisch rijden bij bepaalde medewerkers nog net niet past. We kijken naar jullie huidige mobiliteitsbeleid, wagenpark en bedrijfslocatie(s).
  • Stap 3: We kijken we naar de vervoersbehoefte van de medewerker op basis van werkzaamheden, rijafstanden, privésituatie enzovoorts. Ook het laadplan, waarin zowel de harde (techniek) als softe (laadpaalmoraal) kant wordt vastgelegd, komt aan de orde.
  • Stap 4: Met al deze informatie maken we een totaalplan voor de elektrificatie van jullie wagenpark.
  • Stap 5: We helpen jullie met de communicatie naar alle medewerkers en de aanpassingen in jullie mobiliteitsregeling.

 

Gewone adviesbureaus rekenen al snel duizenden en duizenden euro’s voor een dergelijk traject. Maar wij hebben een nieuwe aanpak ontwikkeld waardoor we dit op een heel efficiënte wijze kunnen vormgeven. We werken daarin nauw samen met jou, maar ook vaak op afstand online. Daarom kunnen wij dit doen voor € 4.950,-. Dit is inclusief alle reis- en onkosten.

 

Het is onze missie om bedrijven naar nulemissie te leiden. Wij willen dat bedrijven daar succesvol in zijn en meters in maken. Dat er enthousiaste medewerkers rondlopen die groener, schoner en slimmer rijden.  Wil je dat jouw bedrijf ook onderdeel wordt van deze missie? Stuur ons een e-mail met je contactgegevens. Wij nemen contact met je op, kijken of je wagenpark geschikt is en plannen dan in wanneer we Fleet-e bij je uitvoeren.

Wij kijken er naar uit om je naar nulemissie te leiden en enthousiaste collega’s te creëren voor groener, schoner en slimmer rijden.

Wil je weten wat elektrisch rijden je kan opleveren? We hebben de Routekaart nulemmissie voor je!