Ambassadeursworkshops

Bij veel bedrijven lukt het niet om vooruit te komen als het gaat om het vergroenen of verduurzamen van het wagenpark en de mobiliteit. Ook is het lastig om medewerkers enthousiast te krijgen voor dit onderwerp. Daarom leidt Zero-e bedrijven naar nulemissie èn maakt het daarbij de medewerkers de sleutel tot succes.

 

Zodat iedereen de overtuiging helder heeft: waarom is dit zo belangrijk voor het bedrijf en waarom is het zo belangrijk voor de medewerkers?

Zodat er doelgericht aan kostenbesparing en CO2 reductie kan worden gewerkt.

Zodat klanten die vragen om bijvoorbeeld een CO2 prestatieladder beter worden bediend en doelstellingen makkelijk gehaald kunnen worden.

 

Dit gebeurt op basis van het CO2 afslankprogramma® voor het wagenpark en de mobiliteit.

 

Eén van de effectieve middelen binnen het CO2 afslankprogramma® is het vormen van een groep ambassadeurs. Mensen binnen het bedrijf waarvan bekend is dat anderen naar ze luisteren. Dit hoeven geen managers te zijn, er zijn in alle lagen natuurlijke leiders. En deze mensen mogen ook sceptisch zijn. Maar natuurlijk is het prettig als er een aantal zijn die dit onderwerp een warm hart toe dragen. Jullie bepalen welke 4-7 mensen deze ambassadeur zijn. Met deze ambassadeurs gaan we een serie van vijf workshop in.

Wil je eerst een kick-off doen? Kijk dan hier!

 

Workshop 1: Overtuiging

Waarom is CO2 reductie van belang voor jullie en jullie medewerkers? Dit stellen we vast tijdens deze workshop en we bepalen hoe en wanneer we hierover communiceren.

Workshop 2: Doel

Wat is jullie lange termijn doel en hoe vertaalt zich dat in korte termijn doelen in de verschillende onderdelen van het wagenpark en de mobiliteit? Dit stellen we vast tijdens deze workshop en we bepalen hoe en wanneer we hierover communiceren.

Workshop 3: Tactieken

Welke reductie initiatieven zijn er mogelijk en welke prioriteit krijgen de verschillende reductie initiatieven? Dit stellen en leggen we vast tijdens deze workshop.

Workshop 4: Tactieken, uitwerking

Wat moeten we doen voor de top drie aan reductie initiatieven die we in de vorige workshop hebben vastgesteld, wie hebben we daar bij nodig, welke middelen zijn hiervoor nodig en welke zijn beschikbaar? Dit stellen we vast tijdens deze workshop en we bepalen hoe en wanneer we hierover communiceren.

Workshop 5: Plan en Implementatie

Hoe ziet het plan er dan het komende jaar uit, hoe blijven we werken aan het draagvlak en wat gaan we doen ten aanzien van de implementatie. Dit stellen we vast tijdens deze workshop en we bepalen hoe en wanneer we hierover communiceren.

 

Deze workshops duren elk drie uur. Deze kunnen overdag gegeven worden, maar het is ook mogelijk aan het einde van de dag te starten en bijvoorbeeld te combineren met een hapje eten. Dit is afhankelijk van wat voor jullie wenselijk is. Ik zorg dat de workshops zijn voorbereid en dat de resultaten van de workshops worden vastgelegd.

Wil je eerst een kick-off doen? Kijk dan hier!

 

We gaan geen ellenlange rapporten schrijven, we gaan geen uitgebreide discussies houden over de mitsen en maren. Nee, we gaan concreet aan de slag en geven dit handen en voeten, terwijl we werken aan het draagvlak voor dit onderwerp.

 

Alijd van Doorn, directeur Heembouw Architecten en duurzaamheid, voor wie ik eerder deze serie workshops verzorgde, zei hierover het volgende:

Mede dankzij de enthousiaste begeleiding van Elske van Zero-e heeft Heembouw een nieuw wagenparkbeleid dat goed is voor onze medewerkers én voor onze planeet!

Menno Mulders, MVO coördinator en calculator bij QUALM, zei hierover het volgende:

Voor Aannemingsbedrijf QUALM heeft Elske een aantal workshops georganiseerd in het kader van het CO2 afslankprogramma. Erg enthousiast, veel praktische tips en een heel duidelijk opbouw van de workshop hebben ons een heel stuk verder geholpen om werknemers te betrekken bij onze CO2-reductie. Daarom hebben wij de samenwerking voortgezet en helpt zij ons nu om de doelen uit te workshops te verwezenlijken.

 

Voor het creëren van het draagvlak en het concreet handen en voeten geven brengen we € 9.750,- in rekening. Dit is inclusief reis- en onkosten.

Alle bijeenkomsten vinden plaats bij jullie op locatie, waarbij we er vanuit gaan dat jullie ook drinken en eten regelen.

 

Ik heb er ontzettend veel zin in! Jij ook? Stuur dan een e-mail naar: vandefliert@zero-e.nl.

 

 

“Transport is prachtig, duurzaam transport is krachtig!”

Elske van de Fliert

 

 

 

Ook ambassadeurs inzetten? Mail naar vandefliert@zero-e.nl.

 

 

 

Wil je weten wat elektrisch rijden je kan opleveren? We hebben de Routekaart nulemmissie voor je!